Stageplaats Analysetechnieken in de Life Sciences

Eén van de zeven lectoraten van Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid, Lectoraat Analysetechnieken in de Life Sciences (ATLS), specialiseert in de groeiende impact van life sciences op de maatschappij. Daarbij hebben ze een extra focus op gezondheid, farmaceutica, voedsel en forensisch onderzoek. Met geavanceerde technologieën zoals LC-HRAM-MS, GC-MS, MinION sequencing, (d)PCR techniques en Flowcytometry doet het lectoraat baanbrekend onderzoek op het snijvlak van wetenschap en maatschappelijke impact.

Het lectoraat heeft stageplaatsen beschikbaar voor de periode september 2024 – februari 2025.

Beschikbare stageplaatsen

 1. Profileren van craft bieren

In dit project wordt, in samenwerking met craft brouwerijen, leveranciers, een branchevereniging, School for Craftbrewers (CVOBrussel) en Hogeschool Leiden, onderzoek gedaan naar craft bieren, en New England IPA’s in het bijzonder, om het brouwproces meer onder controle te krijgen. We richten ons op het identificeren van specifieke markers en het opstellen van moleculaire profielen van de ingrediënten, tussenproducten en eindproducten om bieren te onderscheiden. Om de onderzoeksvragen te beantwoorden, zullen we LC-MS en GC-MS “-omics” technieken gebruiken, gecombineerd met geavanceerde bioinformatica-workflows. Wil je meer weten over de onderzoeksvragen, neem dan contact op met Henk Haarman.

 1. Illegale drugsafvaldumpingen

Innovatieve methoden worden in dit onderzoek gebruikt om forensische sporen te identificeren op vaten met drugsafval. De verzamelde data dient als input voor modellen voor het trainen van technologie, apparaten, die gebruikt wordt bij het forensisch onderzoek op de plaats delict. Voor het ontwikkelen van deze modellen gebruiken we technieken als LC-MS, GC-MS en NIR. In dit project werkt ATLS samen met het Openbaar Ministerie, de Nationale Politie, het Nederlands Forensisch Instituut, de Provincie Noord-Brabant en de Universiteit van Amsterdam. Wil je meer weten over de onderzoeksvragen, neem dan contact op met Edward Knaven.

 1. Profileren van zwarte soldaatvlieg larven

De larven van de zwarte soldaatvlieg vormen een rijke bron van proteïne, lipide, aminozuren en mineralen. Voor een onderzoeksvraag van een externe partij, die zich specialiseert in het kweken van insecten, worden diverse LC-MS methoden ontwikkeld om de lipiden, proteïnen en metabolische profielen te bepalen in deze larven. Wil je meer weten over de onderzoeksvraag, neem dan contact op met Edward Knaven.

Jouw plek als stagiair bij ATLS

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden

 • Uitvoeren van laboratorium activiteiten en opdrachten, en het onderhouden van de administratie die daarbij hoort, volgens een samengestelde planning.
 • Voorbereiden van samples, methodes ontwikkelen, data verzamelen, opslaan en analyseren.
 • Het veiligstellen van de integriteit, volledigheid en nauwkeurigheid van de data.
 • Een proactieve houding bij het verbeteren van de operationele processen.
 • Een veilige en positieve werkomgeving onderhouden.

We bieden je

We dragen zorg voor onze stagiaires en helpen met het vinden van een goede werk-privébalans. Feedback die wij ontvingen van onze ex-stagiaires; een toegankelijke, zelfstandige, veilige en inspirerende werkomgeving en werksfeer.

Daarnaast bieden wij:

 • Een stagevergoeding van maximaal €300,00* bruto per maand (op basis van 40 uur).
 • Praktische werkervaring met state-of-the-art technologie.
 • Veel mogelijkheden om professioneel te ontwikkelen door een breed aanbod van processen en projecten.
 • Werkervaring en begeleiding door een enthousiast, professioneel en gedreven team.

Jij past bij ons

 • Als je een Bachelor of Master studie volgt in de richting van chemie, voedsel, voeding of forensisch onderzoek of gelijksoortige richtingen.
 • Als je kennis hebt van analytische chemische technologieën en processen.
 • Als je toegewijd bent aan je projecten, je stakeholders en je team.
 • Wij waarderen collegialiteit, behulpzaamheid, nauwkeurigheid, een proactieve houding en aandacht voor details.
 • Als jij streeft naar verbetering, interdisciplinair en goed samen kunt werken, resultaat gedreven en flexibel bent.

Vernieuwend Avans

Groot, maar kleinschalig. Betrokken. Persoonlijk. Dat is Avans. Hier kun je jezelf zijn. Je krijgt met jouw unieke ideeën en inzichten bij ons alle ruimte. Dat past bij ons lerende en ondernemende karakter. We bieden optimaal flexibel onderwijs en onderzoek in co-creatie met het werkveld. En we veranderen continu mee met de wereld om ons heen. We willen steeds meer maatwerk aanbieden, waarbij studenten gedeeltelijk zelf hun eigen leerroute bepalen. Dat is onze Ambitie voor 2025. Ontdek Avans als werkgever via deze verhalen.

Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid is een initiatief van Avans Hogeschool. Het centre of expertise doet in co-creatie met partners in gezondheid, zorg en welzijn onderzoek waarin het perspectief van verschillende soorten mensen, verschillende soorten onderzoek en de invloed van de van de leefomgeving aan bod komt. Door ons onderzoek willen wij iedereen in de samenleving perspectief bieden op optimale gezondheid, zorg en welzijn.

Draag bij aan onze ambitie

Zie je een mooie rol voor jezelf in het professionaliseren van het praktijkgericht onderzoek?

Solliciteer voor vrijdag 21 juni. Vertel ons in je cv en motivatie waarom jij zin hebt in deze uitdaging. Heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Edward Knaven (Researcher en technician) via ejknaven@avans.nl of Henk Haarman (Researcher en docent) via hf.haarman@avans.nl.

 

Wij vinden onze kandidaten zelf, dus met acquisitie doen we niets.

 

*NB: Stagevergoeding is afhankelijk van eventuele aanvullende beurzen.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.