In een nieuwe aflevering van de podcast Hart van Groen van HAS green academy is Stefanie van Mook, Programmamanager van het Programma Gezonde Leefomgevingen te gast. Het Programma Gezonde Leefomgevingen is een initiatief van HAS academy in samenwerking met onder andere Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid van Avans Hogeschool. Het doel van het programma is dat inwoners gelukkig zijn in een gezonde regio. Een stimulerende omgeving op het gebied van voedsel, groen en sociale interactie bevordert beweging, gezonde keuzes, ontspanning en sociale contacten, wat de algehele gezondheid ten goede komt. 

Casusgebieden en living labs 

Het programma richt zich op vergroening van stedelijk gebied (Buitendieze inclusief Onderwijsboulevard en Innovatie Kwartier in ’s Hertogenbosch) en verstedelijking van groengebied (Park Voorburg in Vught) in samenwerking met de gemeente ‘s-Hertogenbosch en Reinier van Arkel. In deze gebieden worden living labs ingezet om interventies, maatregelen en ontwerpen voor gezonde leefomgevingen te testen, ontwikkelen en leren tegelijkertijd. Lokale kennis en expertise worden ingezet om maatschappelijke vraagstukken in de regio aan te pakken. 

Klik hier voor meer informatie over Programma Gezonde Leefomgevingen. 

Samenwerking 

Deze gezonde leefomgevingen komen er niet zomaar, maar vragen een verandering in denken en doen. Door de inzet van studenten, docenten, onderzoekers, partners, inwoners en met behulp van financiering vanuit Regieorgaan SIA (subsidies SPRONG en City Deal Kennis Maken ‘s-Hertogenbosch) wordt kennis met actie verbonden. 

Luister de podcast 

In de podcast vertelt Stefanie van Mook meer over het belang van een gezonde omgeving om in te wonen en geeft inspiratietips. 

Luister hier de aflevering.

Publicatiedatum
29 maart 2024
Programmalijnen & methodes
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.