Projecten
In ons Centre of Expertise werken lectoren, (docent-)onderzoekers, projectmanagers en andere teamleden iedere dag aan vernieuwend, experimenteel en actiegericht onderzoek, dat we gebruiken om verbinding te maken met de mensen en de wereld om ons heen. Hier lees je meer over onze projecten.
Filters
MANTRA
In dit project doen we onderzoek naar de gezondheidseffecten van klimaatadaptatie op het platteland. In living labs komen lokale stakeholders samen tot actie om de leefbaarheid te vergroten.
Building Bridges tussen de justitiële wereld en het jeugdlandschap
Kinderen met een vader in detentie ervaren problemen op vele gebieden. Door dit project komt hier meer inzicht in.
CRAFTing RAAKe bieren
In dit onderzoek zoeken we naar oplossingen voor verschillende uitdagingen waar craft-brouwers tegenwoordig mee te maken hebben.
Naturally Moving @ Work
In dit project voeren de onderzoekers, samen met partner Movebite, gebruikersgerichte tests uit om beweging tijdens kantooruren te bevorderen.
Rapid diagnostics of CNS infectious diseases
Binnen dit project zetten de onderzoekers een snelle methode op, gebaseerd op het genetisch materiaal van de pathogenen in de klinische monsters, waardoor het mogelijk is om de pathogenen snel en in realtime te identificeren.
Viva La Vaginoom
Binnen dit project creëren we meer bewustzijn over de vaginale gezondheid en onderzoeken we welke factoren bijdragen aan een gezonde vagina middels burgerpractica en fieldlabs door gebruik te maken van innovatieve technieken.
Pandemische Paraatheid
In project Pandemische Paraatheid onderzoeken we, samen met met studenten, wat de ervaringen waren tijdens de coronapandemie en hoe Avans zich kan voorbereiden op een volgende pandemie.
One Health PACT
Het doel van het One Health PACT is om inzicht te krijgen in door muggen overgebrachte ziekten. In welke mate wordt het ontstaan en de overdracht beïnvloed door grote ecologische en sociale veranderingen?
Kennisuitwisseling voor burgerparticipatie
In dit project begeleiden we domeinoverstijgende samenwerkingsverbanden in de zorg om inzicht te krijgen in en te communiceren over succesvolle burgerparticipatie.
SAMEN: Samenwerking en Aandacht voor mensen met een Migratieachtergrond aan het Einde van het leven en hun Netwerken
In dit project onderzoeken wij hoe mensen met een migratieachtergrond de zorg en ondersteuning in de laatste levensfase invullen met als doel de kwaliteit van deze zorg en ondersteuning te vergroten.
MOEDIG
Het doel van dit project is een interactieve moleculair epidemiologische diagnostiekmethode te ontwikkelen voor het opsporen van Influenza A virussen bij varkens.
Doorbreken van intergenerationele overdracht
In dit project willen we begrijpen waardoor sociaaleconomische problemen en gezondheidsachterstanden vaak intergenerationeel worden overgedragen.
Art-IE
Het Interreg project Art-IE biedt digitale innovatie en technologiën, in het bijzonder door AI, aan mkb in Nederland en België
Hoe gaat het met de ouders?
Dit project biedt praktische richtlijnen voor het tegemoet komen aan de wensen en behoeften van de ouders waarvan een kind jeugdhulp toekomt.
Palliatieve zorg bij psychiatrische problematiek
In dit project onderzoeken we de implementatie van richtlijnen palliatieve zorg in de ambulante geestelijke gezondheidszorg, langdurige ggz en verslavingszorg.
WSD Ouderen
De Werkplaats Sociaal Domein Ouderen organiseert praktijkgericht onderzoek naar zorg en ondersteuning voor thuiswonende ouderen met dementie en hun naasten.
Zelfie
Vrouwelijke statushouders hebben vaak een ongunstige positie op de arbeidsmarkt. Met Zelfie werken wij aan een effectieve werkwijze om economische onafhankelijkheid van deze vrouwen te bevorderen.
Zingeving bij kwetsbare ouderen
Dit project doet onderzoek naar zingeving bij ‘waar het leven schuurt’ onder thuiswonende ouderen.
Levenseinde-onderzoek Psychiatrische Zorg
Dit project onderzoekt hoe de levenseindezorg op de afdelingen voor langdurige zorg van de forensisch psychiatrische instelling Pompestichting beter kan.
CURE4LIFE
In dit project werkt een multidisciplinair consortium onder leiding van het Leids Universitair Medisch Centrum aan een platform opzet voor het bieden van genetische behandeling voor zeldzame genetische ziekten.
Routekaart Bieren
In dit project brengen we moderne "-omics"-technologie naar kleine brouwerijen om brouwers te helpen bij het maken van hun keuzes.
Rhinoceromics
In dit project wordt met een geïntegreerde aanpak de neushoorn figuurlijk binnenstebuiten gekeerd. Zo verwachten we beter in staat te zijn om neushoorns gezond te houden.
De waarde(n) van groenten en fruit
In dit project werken ondernemers en kennisinstellingen samen om de échte waarde van verschillende groente- en fruitsoorten in kaart te brengen.
Een Betekenisvol Leven
De vragen uit dit project richten zich op de zingevingszorg voor mensen in de langdurige palliatieve zorg, dit is de op kwaliteit van leven-gerichte zorg voor mensen die niet lang meer zullen leven.
StimulanZ
StimulanZ zet in op grensoverstijgende samenwerking tussen onderwijsinstellingen om, via hybride leeromgevingen, de verbinding tussen onderwijs en noden vanuit de zorg-arbeidsmarkt te versterken.
Music Moves
De ontwikkeling van een behandeladvies voor het gebruik van muziek in het verbeteren van de loopkwaliteit bij chronische CVA-patiënten in de eerstelijns fysiotherapiepraktijk.
De 500kg Afvalchallenge
Het project “de 500kg afvalchallenge” is opgezet om overgewicht en obesitas terug te dringen in de wijk de Hoge Vucht in Breda.
SmartScan
Het doel van het project is het ontwikkelen van SmartScan: voor een digitale meting van de voet, waardoor een gipsafdruk niet meer nodig is.
Inzet Artificial Intelligence in orthopedische schoentechnologie
Onderzoek naar de inzet van Artificial Intelligence (AI) in de orthopedische (schoen)technologie, met als doel een betere inzet van orthopedische orthesen.
Smart Assessment Sustainable Tourist Destinations (SASTDES)
In dit project helpt Data Science op een bijzondere manier om vakantiebestemmingen duurzamer én aantrekkelijker te maken.
Datawasmachine
Project Datawasmachine brengt in kaart hoe 'schoon' data zijn en in hoeverre je dit met anderen kan delen, met als doel om studenten zo goed mogelijk te betrekken bij dataprojecten.
Programma Gezonde Leefomgevingen
Programma Gezonde Leefomgevingen is een samenwerkingsprogramma tussen verschillende Bossche kennisinstellingen, waaronder HAS green academy en Avans Hogeschool.
Artificial Intelligence tegen Zwerfafval
In dit project wordt onderzocht hoe kunstmatige intelligentie is in te zetten om zwerfafval automatisch te detecteren en classificeren om datagedreven beleidsinterventies te ondersteunen.