Nieuws

Weten wat er speelt in en rond onze onderzoeken? Hier vind je het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen over ons Centre of Expertise, onze projecten en ons team.

22 april 2024

“In onze maatschappij is er geen plek voor mensen met een zwaar lichaam” 

Drie collega’s van Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid schreven een column naar aanleiding van het boek Nieuwe Lichamelijkheid van Jenny Slatman.
Interview Karen Mogendorff | Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid
04 april 2024

Karen Mogendorff gestart als onderzoeker bij Citizen Engaged Science

“Burgers te laat betrekken bij onderzoek is een veelgemaakte fout", zegt Karen Mogendorff, Senior Onderzoeker bij lectoraat Citizen Engaged Science.
29 maart 2024

Nieuwe podcastaflevering over Programma Gezonde Leefomgevingen online

In een nieuwe aflevering van de podcast Hart van Groen van HAS green academy is Stefanie van Mook, Programmamanager van het Programma Gezonde Leefomgevingen te gast.
Portretfoto Ander de Keijzer | Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid
27 februari 2024

Van Data Science & ICT naar Applied Responsible Artificial Intelligence

Artificial intelligence (AI) is overal. Het is een trend. En gaat blijvende impact hebben. Reden genoeg voor lectoraat Data Science & ICT van Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid om de naam te veranderen naar Applied Responsible Artificial Intelligence (ARAI).
Eerste onderzoeksresultaten project Music Moves | Lectoraat Gelijke Kansen op Gezonde Keuzes
21 november 2023

Eerste onderzoeksresultaten van project Music Moves

Muziek inzetten bij de fysiotherapeutische revalidatie van CVA-patiënten een goed idee? We delen graag een update over het tweejarig onderzoek Music Moves, wat we tot nu toe hebben gedaan, waar we nu mee bezig zijn en wat op dit moment nog toekomstmuziek is.
07 november 2023

In gesprek met Gera Nagelhout, nieuwe lector Citizen Engaged Science

Op 1 november is prof. dr. Gera Nagelhout gestart als lector van het nieuwe lectoraat Citizen Engaged Science. In haar nieuwe rol zet ze een onderzoeksgroep op binnen het Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid, hoe ze dat doet lees je in dit interview.
2 laboranten wijzen naar scherm in laboratorium
06 november 2023

Meer inzicht en beter handelsperspectief nodig bij varkensgriep

Voor het opzetten en implementeren van innovatieve diagnostiekmethodes bij varkensinfluenza ontvangt het lectoraat Analysetechnieken in de Life Science van het Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid voor het MOEDIG project een RAAK-PRO subsidie.
Citizen engaged science door Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid
26 oktober 2023

Perspectief in Gezondheid op Citizen Science for Health Conference 2023

Het betrekken van burgers in gezondheidsonderzoek, nu ook wel bekend als Citizen Science, kent een lange geschiedenis. Ondanks het grote potentieel, blijft de impact van de betrokkenheid van mensen om wie het gaat zoals patiënten, cliënten en naasten in onderzoek tot nu toe beperkt.
Portretfoto Gera Nagelhout | Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid
12 oktober 2023

Gera Nagelhout lector van nieuw Avans-lectoraat Citizen Engaged Science

Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid start een gloednieuw lectoraat. Citizen Engaged Science focust op hoe burgers betrokken kunnen worden bij gezondheidsonderzoek en hoe dat onderzoek daar beter van kan worden. Prof. dr. Gera Nagelhout is expert op dit gebied en vervult vanaf 1 november de functie van lector bij het lectoraat.
05 oktober 2023

Eenjarige KIEM-subsidie voor Project Music Moves

Het Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid onderzoekt met het project Music Moves de mogelijkheden en bruikbaarheid van muziek in de fysiotherapie voor CVA-patiënten en ontvangt daarvoor éénjarige KIEM-subsidie
Lector Inge Bastiaanssen over effectievere jeugdhulp in het jeugdlandschap.
02 oktober 2023

Lector Inge Bastiaanssen: ‘Effectievere jeugdhulp? Daar is een cultuurverandering voor nodig’

Inge Bastiaanssen is vanaf 1 oktober lector Participatieve Innovatie in het Jeugdlandschap. Ze is gefascineerd door de vraag: welke aanpak wérkt in de hulpverlening voor kinderen en jongeren? “Ik heb door schade en schande geleerd hoe je betekenisvol kunt samenwerken met jongeren en hun ouders. Begin met luisteren naar wat ze willen vertellen.”
26 september 2023

VR Dementie getest op de Zwarte Cross met een positief resultaat

De testcase VR Dementie is gecreëerd om voor meer bewustwording, inzicht en empathie te zorgen voor mensen met dementie. Dit testte we op het grootste muziekfestival van Nederland, de Zwarte Cross
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.