Elk mens heeft behoefte aan perspectief: een doel om naartoe te werken, een mooi vooruitzicht of helderheid over (on)mogelijkheden. Het Centre of Expertise Perspectief in gezondheid doet, in co-creatie met partners in gezondheid, zorg en welzijn, praktijkgericht onderzoek waarin het perspectief van verschillende soorten mensen, verschillende soorten onderzoek en de invloed van de leefomgeving aan bod komt.

Dit is niet vanzelfsprekend. Veel onderzoek op de thema’s gezondheid, zorg en welzijn gaat óver mensen. Wij combineren onderzoek óver mensen (waaronder biomedisch onderzoek) met onderzoek mét mensen en hun leefomgeving. Een integrale aanpak met een brede blik en de menselijke maat. Dat noemen we: citizen engaged science. Want wij geloven dat ervaringen van inwoners, patiënten, cliënten, naasten en zorgprofessionals net zo waardevol zijn als medische data.

Door deze ervaringskennis, professionele kennis en wetenschappelijke kennis met data te combineren en door geavanceerde artificial intelligence (AI) algoritmes te ontwikkelen en toe te passen, komen we tot waardevolle inzichten.

Zowel het onderzoeksproces als de implementatie van de verworven inzichten zorgen voor inclusie, verhogen de kwaliteit en doelmatigheid van de zorg en bevorderen gezondheid en welzijn. Dit draagt bij aan een florerende beroepspraktijk waar mensen met plezier werken, relevant onderwijs en een gezonde samenleving.

Onze missie

"Wij willen iedereen in de samenleving perspectief bieden op optimale gezondheid, zorg en welzijn"

Praktijkgericht onderzoek vanuit lectoraten

Praktijkgericht onderzoek | Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid

Binnen het Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid doen we praktijkgericht onderzoek vanuit zeven lectoraten. Het onderzoek wordt gedaan door onze lectoren, associate lectoren, (senior of junior) onderzoekers en docent-onderzoekers, met ondersteuning van de directeur, projectleiders, management assistentes, studenten, communicatieprofessionals en subsidieadviseurs.

Bekijk ons team

Jaarmagazine Perspectief

"Betrokken burgers zorgen voor beter en rechtvaardiger onderzoek"

Lees het jaarmagazine

Neem contact op

Meralda Slager

Directeur

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.