Erik Kluijtmans

Erik Kluijtmans is docent bij de opleiding Communicatie & Multimediadesign aan Avans Hogeschool. Daarnaast is hij kenniskringlid van het lectoraat Applied Responsible Artificial Intelligence.

Erik Kluijtmans werkt als AI Community Manager bij het Avans AI-programma. Daarnaast is hij betrokken bij de minor Artificial Intelligence die wordt gegeven binnen de Academie voor Technologie en Innovatie x (ATIx). Hij is ook betrokken bij onderwijsvernieuwing en -ontwikkeling en de totstandkoming van diverse initiatieven op het gebied van data en data science, zoals de minor Artificial Intelligence Translator en de Master AI en Maatschappij.

Loopbaan

Na het behalen van zijn master Data Engineering werkte Erik 26 jaar als datascientist, projectmanager en productowner op R&D-afdelingen voor innovatieprojecten. In 2019 maakte hij vanuit Nokia na 20 jaar de overstap naar Avans Hogeschool.

Expertise

Zijn expertise is data science, artificial intelligence/machine learning en UX-design.

Onderzoek

Binnen het lectoraat Data Science & ICT werkt Erik aan het Verbeter Breda-project. Hij past modellen toe om uit de data invloedrijke factoren te identificeren die kunnen worden gebruikt voor interventies in het veld door jeudgzorgprofessionals om intergenerationele problematiek te doorbreken.

Functie
Docent-Onderzoeker Applied Responsible Artificial Intelligence
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.