Meralda Slager

Meralda Slager is directeur van het Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid.

In september 2022 startte Meralda Slager als kwartiermaker bij het Centre of Expertise. Het doel? Het vormen van het Centre of Expertise op het zwaartepunt Gezondheid, Zorg en Welzijn. Binnen Avans Hogeschool zijn er vier zwaartepunten met bijpassende Centres of Expertise.

Na een jaar is Meralda officieel aangesteld als directeur van Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid. In haar rol als directeur verbindt ze onderzoek met het onderwijs en werkveld én levert ze een belangrijke bijdrage aan de ambitie van Avans Hogeschool: Avans als kennisinstelling.

Loopbaan

Meralda heeft gezondheidswetenschappen gestudeerd en is gepromoveerd aan de Universiteit voor Humanistiek op ‘De banaliteit van het goede’. Ze heeft gewerkt op het snijvlak van beleid, onderzoek en onderwijs in zowel nationale als internationale context. Een rode draad in haar carrière is participatief werken. Meralda vindt het belangrijk dat de mensen die er toe doen, meedoen aan alle facetten van een beleids- of onderzoeksproject. Hierover heeft ze niet alleen wetenschappelijke artikelen geschreven, maar ook handboeken die gebruikt kunnen worden in het onderwijs of voor mensen die geïnteresseerd zijn in participatief werken.

Meralda vindt het belangrijk dat er binnen praktijkgericht onderzoek constante aandacht is voor het perspectief van mens, dier en omgeving. Dit vraagt naast tijd en aandacht, durf om te kiezen voor ongebaande paden waarin ruimte is voor het verrassende onverwachte.

Functie
Directeur
LinkedIn
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.