Mirjam Valckx

Mirjam is onderzoeker bij het lectoraat Continue Professionele Ontwikkeling van Verpleegkundingen bij Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid.

Loopbaan

Sinds 1992 is Mirjam – met tussenpozen- verbonden aan Avans Hogeschool. Ze studeerde hbo-verpleegkunde in Eindhoven en verplegingswetenschap in Maastricht. In meerdere functies werkte ze in diverse algemene ziekenhuizen in Eindhoven en Den Bosch, was avond- en nachthoofd in de ouderenzorg in Den Bosch en beleidsmedewerker in de ouderenzorg in Made. Ook is Mirjam mede-eigenaar van het bureau Partners in zorg en gaf zij coaching en trainingen voor onder meer de gecertificeerde opleiding eerst verantwoordelijk verzorgende.

Daarnaast voerde Mirjam als docent allerlei modules uit binnen de hbo-v, zoals klinisch redeneren, EBP, kwaliteitszorg en stagebegeleiding. Momenteel is Mirjam naast docent verpleegkunde ook lid van de regiecirkel onderwijs & toetsing, lid van het team blauwdrukontwikkeling Ambitie2025 en coördinator praktijkgericht onderzoek.

Expertise en onderzoek

Praktijkgericht onderzoek door studenten wordt binnen de Avansopleiding verpleegkunde doorontwikkeld. Mirjam pakt dit op met studenten, collega’s en werkveldpartners. Blended learning en formatief handelen krijgen een prominente plaats binnen dit programma. De wijze van toetsing is gewijzigd. Geen schriftelijk toetsproduct meer, maar een criteriumgericht interview. Hoe het onderzoekend vermogen te stimuleren en evidence based practice toe te passen in de dagelijkse praktijk heeft volop de aandacht van Mirjam.

Zij begeleidt al meerdere jaren studenten bij praktijkgericht onderzoek, vooral met  kwalitatief design en actie-onderzoek. Nu wil ze graag ook zelf weer als onderzoeker binnen het lectoraat aan de slag om haar onderzoeksvaardigheden in te kunnen zetten en  te vergroten.

Functie
Docent-Onderzoeker Continue Professionele Ontwikkeling van Verpleegkundingen
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.