Monique Hendriks

Monique Hendriks is kenniskringlid van het lectoraat Applied Responsible Artificial Intelligence van Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid. Als senior onderzoeker onderzoekt zij de interactie tussen mens en AI, met name die tussen professionals in de gezondheidszorg en beslisondersteunende AI.

Loopbaan

Monique rondde 2 Master opleidingen af: Computer Science & Engineering aan de TU/e en Cognitiewetenschappen aan de VU. Daarna begon ze haar loopbaan als onderzoeker bij Philips Research, waar ze ervaring opdeed in onderzoek naar mens-technologie interactie en in aanraking kwam met verschillende domeinen binnen de gezondheidszorg, waaronder gezonde leefstijl, oncologie en intensive care. Ze startte daar een promotieonderzoek naar de interactie tussen mens en AI op de intensive care. Dat onderzoek zette ze voort bij Avans.

Expertise

Door haar achtergrond in zowel de techniek als de psychologie, bevindt Monique zich in een goede positie om de schakel te vormen tussen mens en technologie. Er ligt een enorme kans voor AI in de gezondheidzorg, maar ook een enorm risico. Als we de potentie van AI willen benutten, moeten we kijken naar hoe die het beste aansluit bij de denkwijze van de professionals die het gaan gebruiken.

Onderzoek

Monique is betrokken bij een PhD onderzoek naar de interactie tussen mens en AI.

Functie
Onderzoeker Applied Responsible Artificial Intelligence
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.