Pascal van Gastel

Pascal van Gastel is onderzoeker binnen het lectoraat Applied Responsible Artificial Intelligence van het Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid.

Pascal van Gastel is docent bij de opleiding Informatica aan Avans Hogeschool in Breda en houdt zich in het lectoraat bezig met het voorbereiden van een promotietraject op het gebied van dataprivacy.

Loopbaan

Pascal volgde eind jaren 90 de Hogere Informatica Opleiding aan de Hogeschool West-Brabant. Vervolgens werkte hij 11 jaar als software engineer bij Philips Healthcare in Best. In 2018 rondde hij de master Software Engineering af aan de Open Universiteit.

Bij Philips Healthcare werkte Pascal mee aan het Allura Xper röntgensysteem dat wordt ingezet voor diagnose en interventies op het gebied van cardiovasculaire aandoeningen. In 2010 maakte hij de overstap naar Avans Hogeschool in Breda als docent Informatica en vervulde daarnaast diverse rollen, zoals lid van de curriculumcommissie en team-ontwikkelcoördinator.

Expertise

Pascals expertise ligt vooral op het gebied van het software engineering proces, object georiënteerd programmeren en het ontwerpen van softwaresystemen. Verder is hij geïnteresseerd in databases en software security. Voor het lectoraat startte Pascal eind 2021 met de voorbereidingen van een promotietraject over het anonimiseren van datasets op basis van domeinkenmerken en datamodellen als onderdeel van de datawasmachine.

Functie
Docent-Onderzoeker Applied Responsible Artificial Intelligence
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.