Inspiratiemiddag

Simulatieleren in zorgonderwijs

Maandagmiddag 14 oktober  |  13.00 – 16.30  |  Summa College, Eindhoven

De zorg- en welzijnssector in Vlaanderen en Nederland staat al jaren onder druk. Door de toenemende zorgvraag en vergrijzing zal het arbeidstekort in de toekomst exponentieel toenemen. Verder bestaat er vanuit onderwijs vaak onvoldoende aansluiting bij de veranderende competentievereisten van de arbeidsmarkt. StimulanZ (Interreg Vlaanderen-Nederland, 2023-2026) zet in op de ontwikkeling van hybride leeromgevingen. Toekomstige zorgverleners worden ondersteund via krachtige simulatieomgevingen en trainingen met sterke aandacht voor de aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt, het interprofessioneel samenwerken en de evoluerende (hoog)technologische zorgsettings.

Wat mag je verwachten?

Ben je op zoek naar inspiratie, goede praktijken en beleidsaanbevelingen met betrekking tot simulatieleren in zorgonderwijs?
Het StimulanZ-project organiseert jaarlijks een informatief event waarbij praktijk, onderzoek en beleid centraal staan. Tijdens deze inspiratiedag komen we samen om te informeren, te inspireren, kennis uit te wisselen en te verbinden. We ronden de dag af met een inspiratiemarkt waar verschillende onderwijsinstellingen je laten kennismaken met ontwikkelde producten (bijvoorbeeld VR-scenario’s).

Waar en wanneer?

Je komt alles te weten op maandag 14 oktober 2024 (13u-16u30) tijdens ons gratis event “Simulatieleren in zorgonderwijs” in het Summa college te Eindhoven.

Wil je in één klap alle StimulanZ partners leren kennen en ontdekken hoe zij aan de slag gaan met simulatieleren?

Meld je aan

Meer informatie over het project

Vragen? Neem dan zeker contact op met paulien.janssen@provincieantwerpen.be

Datum
14 oktober 2024
Locatie
Summa College, Eindhoven
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.