04 juli 2024

Doorbreken van intergenerationele overdracht: een onderzoek vanuit ervaringskennis

Op maandag 1 juli was de startbijeenkomst van het onderzoek ‘Doorbreken van intergenerationele overdracht’. Een bijzondere bijeenkomst waar onderzoekers, mensen met ervaringskennis en hulpverleners het gesprek aangingen over intergenerationele overdracht.
18 juni 2024

Lectoraat Betrokken Wetenschap: “We maken wetenschap toegankelijk voor de mensen waar het onderzoek over gaat”

Lectoraat Betrokken Wetenschap, voorheen Citizen Engaged Science, doet onderzoek samen met de mensen waar het om gaat. Het lectoraat zet een stapje verder dan het meeste gezondheidsonderzoek. Onderzoeker Evy van Gestel: “We nemen mensen mee bij alle fasen van het onderzoek. Vanaf het eerste begin van het idee bedenken tot de verspreiding van de resultaten van het onderzoek”.
Interview Karen Mogendorff | Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid
04 april 2024

Karen Mogendorff gestart als onderzoeker bij Citizen Engaged Science

“Burgers te laat betrekken bij onderzoek is een veelgemaakte fout", zegt Karen Mogendorff, Senior Onderzoeker bij lectoraat Citizen Engaged Science.
07 november 2023

In gesprek met Gera Nagelhout, nieuwe lector Citizen Engaged Science

Op 1 november is prof. dr. Gera Nagelhout gestart als lector van het nieuwe lectoraat Citizen Engaged Science. In haar nieuwe rol zet ze een onderzoeksgroep op binnen het Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid, hoe ze dat doet lees je in dit interview.
Citizen engaged science door Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid
26 oktober 2023

Perspectief in Gezondheid op Citizen Science for Health Conference 2023

Het betrekken van burgers in gezondheidsonderzoek, nu ook wel bekend als Citizen Science, kent een lange geschiedenis. Ondanks het grote potentieel, blijft de impact van de betrokkenheid van mensen om wie het gaat zoals patiënten, cliënten en naasten in onderzoek tot nu toe beperkt.
Portretfoto Gera Nagelhout | Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid
12 oktober 2023

Gera Nagelhout lector van nieuw Avans-lectoraat Citizen Engaged Science

Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid start een gloednieuw lectoraat. Citizen Engaged Science focust op hoe burgers betrokken kunnen worden bij gezondheidsonderzoek en hoe dat onderzoek daar beter van kan worden. Prof. dr. Gera Nagelhout is expert op dit gebied en vervult vanaf 1 november de functie van lector bij het lectoraat.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.