Op 5 juni is Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid officieel benoemd tot associate member van EuroHealthNet. Caroline Costongs, directeur EuroHealthNet, overhandigde het certificaat aan John Dierx als afgevaardigde van Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid. Wij zijn trots op dit mooie partnerschap, dat veel voordelen en mogelijkheden biedt.

Als associate member (onderzoek) dragen John Dierx, lector Gelijke Kansen op Gezonde Keuzes, en Uta Dietrich, international advisor, bij aan de onderzoeksgroep die onderzoekers met gelijke interesses samenbrengt met als doel samen te werken bij subsidieaanvragen en het opbouwen van een netwerk voor internationale samenwerking.

Uta Dietrich

“The membership benefits will help us to develop new partnerships across Europe, understand and provide input to European Health Policies which in turn can assist us in framing our research within a European context and aligning better with funding calls.”

Over EuroHealthNet

EuroHealthNet is een partnerschap van gezondheidsinstanties gevestigd in Brussel. Ze bouwen aan een duurzaam, eerlijk en inclusief Europa, met een gezondere gemeenschap. Het aanpakken van ongelijkheid in de zorg binnen én tussen Europese landen is één van de belangrijke speerpunten. De focus ligt hierbij op het voorkomen van ziekten en promoten van goede gezondheid door zowel binnen als buiten de gezondheidszorg te kijken.

Daarom past EuroHealthNet perfect als partner bij Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid en onze missie: ‘Wij willen iedereen in de samenleving perspectief bieden op optimale gezondheid, zorg en welzijn.’ Andere Nederlandse associate members zijn Care and Public Health Research Institute van Universiteit Maastricht en Radboudumc. Volledige members zijn RIVM, Pharos en Trimbos Instituut.

Publicatiedatum
05 juli 2024
Meer nieuws
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.