De interactieve AI health coach

Langdurig zitten heeft enorme risico’s en gevolgen voor de gezondheid, wijst nieuw onderzoek uit. Voor mensen die meer dan 8 uur per dag zitten is het risico op onder andere hart- en vaatziekten groot. Een zorgelijke constatering; gemiddeld zitten mensen met een kantoorbaan namelijk bijna 11 uur per dag. Het innovatieve concept van Movebite wil daar verandering in brengen. De interactieve AI health coach stimuleert werknemers om vaker te bewegen. Op de FBK Games test Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid in een living lab de innovatie bij bezoekers voor doorontwikkeling.

Beweging stimuleren onder werktijd

Het recent rapport van de Nederlandse sportraad onderbouwt de zorgwekkende trend van toenemende zittijd onder Nederlandse werknemers. Dit leidt tot een groot aantal gezondheidsklachten, aanzienlijke gezondheidskosten en stijgend ziekteverzuim.

Movebite ontwikkelde een gebruikersvriendelijke en gepersonaliseerde AI health coach die werknemers de mogelijkheid geeft om beweging in hun dagelijkse werkroutines op te nemen. De app maakt gebruik van  AI-coaching en real time bewegingsfeedback om medewerkers te stimuleren om te bewegen. Het is geïntegreerd in platforms als Microsoft Teams en Slack, waarmee het direct toe te passen is in de werkomgeving.

We zitten gemiddeld 35 uur per week in onze werkomgeving. Gezond gedrag stimuleren in deze werkomgeving kan ervoor zorgen dat mensen gezonder worden wat op de lange termijn tot minder gezondheidsklachten kan leiden.

Living Lab tijdens FBK Games

Onderzoekers van lectoraat Gelijke Kansen op Gezonde Keuzes organiseren samen met Movebite een living lab op de FBK Games op zondag 7 juli. Bezoekers van de Fanny Blankers Koen (FBK) Games testen de Movebite-innovatie waarbij het lectoraat focust op ervaren (gezond) gedrag in de werkomgeving. Met de terugkoppeling uit de test en de vragenlijsten wordt de innovatie doorontwikkeld. Weer een mooi voorbeeld van praktijkgericht onderzoek bij Avans Hogeschool in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven. Deelname aan de FBK Games wordt gesubsidieerd door Innofest x SIA Sport, een samenwerking met Regieorgaan SIA.

Publicatiedatum
02 juli 2024
Programmalijnen & methodes
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.