Het lectoraat Analysetechnieken in de Life Sciences doet onderzoek op het gebied van life sciences. Het lectoraat doorgrond biologische processen en ondersteunt nieuwe therapieën op maat. Het lectoraat speelt in op de groeiende impact van de life sciences op de samenleving, de economie en op toenemende onderzoekvragen uit het werkveld. Het richt zich op de terreinen van gezondheid, farma, voeding en forensisch onderzoek.

De focus ligt op nieuwe ontwikkelingen op het gebied van metabole profilering, allergenen- en biomarkeronderzoek. Scheidingstechnieken als vloeistofchromatografie en de combinatie met massaspectrometrie spelen daarbij een prominente rol. Daarnaast zijn biochemische en moleculair-biologische analysetechnieken belangrijk. Deze richten zich op biomoleculen als eiwitten en DNA. Om meer informatie uit date te verkrijgen ontwikkelt het lectoraat chemometrische technieken. Dit doen ze door toepassing van multivariate data analysetechnieken.

Doelstelling

Het doel van het lectoraat Analysetechnieken in de Life Sciences is het bekijken van actuele analysevraagstukken binnen het midden- en kleinbedrijf en de publieke sector. Onze studenten maken kennis met moderne analysetechnieken en hun toepassingen. Docenten ontwikkelen competenties door participatie in projecten, het volgen van cursussen en door promotieonderzoek.

Faciliteiten

Innovaties in de life sciences zijn vaak technologiegedreven. Onderzoek op dit gebied vereist up-to-date analysetechnieken en geavanceerde analyse-instrumenten. Het lectoraat beschikt over een goed uitgerust laboratorium met apparatuur voor spectrometrie (UV/VIS, AAS, FTIR), vloeistofchromatografie (HPLC), gaschromatografie (GC), massaspectrometrie (GC-MS en LC-MS) en biochemische analysetechnieken.

Verbinding onderzoek en onderwijs

Docenten en studenten participeren in de projecten en doen zo onderzoekcompetenties op. Onder deskundige leiding van docent-onderzoekers van het lectoraat en externe partners ontwikkelen de studenten de onderzoekvaardigheden door maatschappelijk relevant onderzoek uit te voeren. Resultaten zet het lectoraat in bij nieuwe cursusonderdelen en lesprogramma’s.

 

Jos Brouwers

Lector

Lector Jos Brouwers

"Moderne analysetechnieken bieden ongebruikt potentieel bij het oplossen van complexe Life Sciences vraagstukken"

Lees meer over Jos Brouwers

Neem contact op met het lectoraat

Sanne van Egmond

Senior Management Assistent

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.