Interreg Art-IE

Artificial Intelligence maakt een enorme opmars en zet veel innovatieve, digitale ontwikkelingen in gang. Met het Interreg project Art-IE, Artificiële Intelligentie Inspiratie en Innovatie, slaan we een brug tussen de mogelijkheden van AI en de vraagstukken in het mkb in Nederland en België (kmo). We richten ons daarbij op de drie thema’s met drie labs uit Nederland en België: het Applied AI Lab, het Federated Machine Learning Lab en het AI Robotica Lab. In deze labs gaan onderzoekers van de aangesloten hogescholen aan de slag met de innovatievraagstukken van verschillende mkb’s.

Met Art-IE zetten we in op samenwerking en digitale innovatie voor en met mkb, twee belangrijke innovatiehinderpalen in de Grensregio. We focussen op artificiële intelligentie, de kern van veel innovatieve digitale ontwikkelingen, waarbij we ons voornamelijk richten op de volgende drie thema’s: Applied AI, Federated Machine Learning en Robotica & AI.

Hoewel Nederland en Vlaanderen de afgelopen jaren al hebben ingezet op digitalisering, zijn er nog substantiële stappen te zetten, zeker voor de vele mkb’s uit onze regio’s. Met dit project bereiken we het mkb dat deze vervolgstap wil zetten of interesse heeft in wat AI voor hun bedrijf zou kunnen betekenen.

Onder coördinatie van TUA West ontwikkelen projectpartners Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid van Avans Hogeschool, Breda Robotics, Fontys, Howest, OCWest, Odisee en VIVES een toegankelijk aanbod rond AI.

Als opstap naar samenwerking met hogescholen willen we mkb’s inspireren op het vlak van innovatieve digitale technologieën en hen zo laagdrempelig mogelijk laten kennismaken met onze hogescholen en met hun expertise en infrastructuur op het vlak van innovatieve digitale technologieën in het algemeen en AI in het bijzonder. We doen dat door open lab-dagen, Art-IE talks, themadagen en events te organiseren.

Tijdens het project bouwen we drie grensoverschrijdende AI labs uit: een AI Robotica Lab, een Applied AI Lab en een Federated Machine Learning Lab. In de labs gaan onderzoekers van de hogescholen aan de slag met de innovatievragen van mkb’s. Er worden samenwerkingen opgezet in de vorm van innovatietrajecten. We focussen daarbij telkens op AI in verschillende facetten met toepassingen in verschillende domeinen zoals bijvoorbeeld Industry 4.0, Logistiek, Voeding of Zorg.

Benieuwd hoe Artificial Intelligentie een meerwaarde kan betekenen voor jouw onderneming? Onze hogescholen delen hun kennis graag met jou! In ons Federated Machine Learning Lab, AI Robotica Lab en Applied AI Lab onderzoeken we samen met jou hoe AI kan ondersteunen en innoveren in jouw bedrijf.

Voor meer over Art-IE en de voorwaarden, bezoek je hier de website

 

Neem contact op

Ander de Keijzer

Lector Applied Responsible Artificial Intelligence

Programmalijnen & methodes
Looptijd
september 2023 t/m december 2025
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.