Erco Argante

Erco Argante is onderzoeker bij het lectoraat Applied Responsible Artificial Intelligence en docent bij de opleiding Informatica aan Avans Hogeschool Breda.

Loopbaan

Na zijn studie natuurkunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen volgde Erco een tweejarige AIO-opleiding Technische Informatica. Hij deed promotieonderzoek naar parallelle verwerking van event data, gegenereerd door de deeltjesversneller Large Hadron Collider van het CERN in Zwitserland.

Na zijn promotieonderzoek werkte Erco bij Ericsson Telecommunicatie als technical coordinator, software architect, design team leader en system manager. Sinds 2009 is hij werkzaam bij Avans Hogeschool.

Expertise

Erco probeert een beeld op te bouwen van het gehele AI-domein inclusief de wiskundige basis. In het bijzonder houdt hij zich bezig met reinforcement learning en transformers. Vanuit zijn ICT-achtergrond heeft hij veel ervaring met software en solution architecture en software engineering.

AI is een krachtige technologie volgens Erco. Een belangrijke voorwaarde voor het verantwoordelijk toepassen van AI is te begrijpen hoe AI tot zijn inzichten komt, m.a.w. de explainability en interpretability van AI.

Het is Erco’s doel om zoveel mogelijk kennis over AI op te doen om deze kennis vervolgens te delen met AI-users, -translators, -builders en -experts, om zodoende het bouwen van verantwoorde AI-systemen op basis van geïnformeerde keuzes te stimuleren. Dit is een technisch georiënteerde aanpak die zijn plaats heeft naast regulering en ethiek van AI.

Biodiversiteit en natuurbehoud gaan hem aan het hart en het liefst voert Erco projecten uit op dit gebied.

Functie
Onderzoeker Applied Responsible Artificial Intelligence
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.