Inge Logghe

Inge Logghe is docent-onderzoeker bij het lectoraat Gelijke Kansen op Gezonde Keuzes en docent bij de opleiding Fysiotherapie.

Loopbaan

Inge studeerde Fysiotherapie aan Avans Hogeschool. Ze haalde haar diploma in 1992 en vervolgens haar masterdiploma Gezondheidswetenschappen in 1994 aan de Universiteit van Maastricht. Nadat ze als fysiotherapeut in de revalidatie van vooral neurologische patiënten en ouderen heeft gewerkt, werkt ze sinds 1996 als docent bij de opleiding Fysiotherapie van Avans Hogeschool. In 2011 heeft ze haar promotieonderzoek afgerond over valpreventie en de effecten van Tai Chi bij zelfstandig wonende 65-plussers. Sindsdien voerde ze diverse onderzoeken uit binnen lectoraten. Dit doet ze voor de praktijk, samen met andere onderzoekers en met studenten van diverse opleidingen.

 

Expertise

Inge heeft onder andere onderzoeken gedaan naar beweegstimulering bij ouderen met milde cognitieve klachten en cliënten met neurologische aandoeningen, het verder ontwikkelen en evalueren van een meetinstrument om de kwaliteit van de geriatrische revalidatiezorg (GRZ) te verbeteren en naar het interprofessionele samenwerken tussen zorg-, welzijns- en technische professionals bij de inzet van technologie bij zelfstandig wonende ouderen. Daarbij heeft ze verschillende onderzoeksmethodieken ingezet en meegeschreven met diverse subsidieaanvragen.

Onderzoek

Inge is op dit moment betrokken bij het onderzoek Music Moves.

Functie
Docent-Onderzoeker Gelijke Kansen op Gezonde Keuzes
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.