Jara van Veldhoven

Jara van Veldhoven is docent Civiele Techniek aan Avans Hogeschool en lid van de kenniskring van het lectoraat Applied Responsible Artificial Intelligence. Haar inhoudelijke expertise ligt op het gebied van civieltechnische constructies.

Loopbaan

Na het afronden van haar hbo-opleiding Civiele Techniek deed Jara een half jaar onderzoek aan de universiteit van Johannesburg (Zuid-Afrika) over het onderwerp labour intensive based civil engineering. Daarna werkte zij eerst als tekenaar en vervolgens als constructeur in de weg- en waterbouw.

Naast haar werk studeerde Jara nog 6 jaar verder met de opleidingen Pabo, Betonconstructeur HBO+, Geotechniek CGF1 en de masteropleiding Betonconstructeur MSEng. Na 3 jaar werken bij Heijmans aan een aantal grotere water- en infraprojecten, ging Jara aan de slag als docent Civiele Techniek bij Avans. Ze heeft naast het doceren en onderzoeken ook een 2-jarige opleiding Data Science gevolgd aan HarvardX University.

Expertise

De expertise van Jara ligt bij het ontwerpen van civieltechnische constructies. Vooral op het gebied van geprefabriceerd beton en voorgespannen brugdekken heeft zij veel ervaring. Jara is altijd op zoek naar verbeteringen, bijvoorbeeld op het gebied van ict (programmeren, parametriseren en automatiseren).

Bij de Academie voor Duurzaam Gebouwde Omgeving verzorgt Jara lessen en trainingen, voltijd en duale coaching, plus project-, afstudeer- en stagebegeleiding. Ook strijdt Jara voor inclusief onderwijs, waarbij gelijkwaardigheid hoog op de agenda staat.

Functie
Docent-Onderzoeker Applied Responsible Artificial Intelligence
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.