Judith Weijman

Judith Weijman werkt als onderzoeker bij het lectoraat Gelijke Kansen op Gezonde Keuzes.

Ze startte in december 2014 met een promotieonderzoek binnen het lectoraat Active Ageing en het Copernicus Institute of Sustainable development, Universiteit Utrecht. Daarnaast werkt zij sinds 2011 als docent bij de Academie voor Gezondheidszorg van Avans Hogeschool.

Loopbaan

Judith heeft fysiotherapie gestudeerd aan de Hogeschool West-Brabant in Breda. Vervolgens specialiseerde ze zich als geriatriefysiotherapeut en studeerde ze klinische gezondheidswetenschappen richting fysiotherapiewetenschap aan de Universiteit Utrecht.

Judith heeft na haar afstuderen ruim 10 jaar in de praktijk gewerkt als (geriatrie)fysiotherapeut en onderzoeker. Ze deed onderzoek naar valpreventie bij verpleeg- en verzorgingshuisbewoners en implementatie van zorginnovaties in chronische zorginstellingen.

Onderzoek

Judith houdt zich op dit moment bezig met onderzoek naar gezonde (derde generatie) ouderen en het gebruik van health technology. Om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven leven, zou het goed zijn als mensen verleid werden om zich gezonder te gedragen. Technologie kan daarbij een belangrijke rol spelen. Hoewel er in toenemende mate technologieën zijn die mensen proberen te bewegen om gezond te leven is hun gebruik nog niet wijd verspreid, zeker niet bij ouderen.

Met de juiste preventieve technologie kan er juist tijdens de derde leeftijd grote gezondheidswinst en verbetering van de kwaliteit van leven behaald worden. Als we weten wat ouderen in hun derde leeftijd willen, kunnen en nodig hebben – en de diversiteit daarvan goed in kaart kunnen brengen –zijn we beter in staat om de vertaling naar adequate gebruikersrepresentaties en scripts te maken. Hierdoor kunne we producten ontwerpen die beter passen bij gezonde, third agers.

De doelstelling van het onderzoek is om beter te begrijpen hoe we ouderen in hun derde leeftijd kunnen verleiden tot gezond gedrag met behulp van (gezondheids)technologie.

Functie
Docent-Onderzoeker Gelijke Kansen op Gezonde Keuzes
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.