Kees van Dam

Kees van Dam is kenniskringlid bij het lectoraat Jeugd, Gezin & Samenleving van Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid en docent Social Work bij Avans Hogeschool.

Loopbaan

Sinds 2013 is Kees docent Social Work en sinds 2019 werkt hij als onderzoeker bij Avans Hogeschool. In 2007 studeerde hij af aan de Erasmus Universiteit in Criminologie en in 2021 in Filosofie (cum laude).

Na zijn studie Criminologie werkte hij bij Reclassering Nederland als adviseur. In deze rol sprak hij met verdachten om een advies te formuleren voor de rechtbank over de mogelijkheden van begeleiding.

Expertise

Vanaf 2018 houdt Kees zich intensief bezig met de inzet van sociale technologie in het welzijnsdomein. Als programmaleider heeft hij de technologische ontwikkelingen verbonden met het onderwijs voor sociaal werkers. Dit thema heeft ook een grote rol in zijn onderzoek.

Naast zijn werk als docent bij Avans Hogeschool studeerde hij Filosofie. Tijdens deze studie legde hij zich toe op techniekfilosofie en schreef hij een scriptie over de ethiek van empathie en virtual reality.

Onderzoek

Kees werkt momenteel aan een onderzoek over de inzet van virtual reality bij het re-integreren van professionals in de jeugdsector. Daarnaast integreert hij activiteiten rondom ethiek in het GET-lab. Hij draagt bij aan de nieuwe werkwijze van het GET-lab waar ethiek een integraal onderdeel van de werkwijze wordt.

Functie
Docent-Onderzoeker Participatieve Innovatie in het Jeugdlandschap
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.