Pepijn Rijnbout

Pepijn Rijnbout is onderzoeker en promovendus bij het lectoraat Gelijke Kansen op Gezonde Keuzes.

Loopbaan

Pepijn heeft een achtergrond in design en techniek: hij studeerde in Eindhoven aan de Design Academy en TU/e Industrial Design volgde MBO Chemie en HTS Electrotechniek. Zijn promotietraject aan de TU/e ging over het ontwerpen van interactieve spelomgevingen voor open spelvormen voor kinderen. Die spelvormen stimuleren fysieke beweging en sociale ontwikkeling.

Bij dit project onder de naam Intelligent Play Environments, gebruikte Pepijn een ‘research through design’-aanpak, waarbij uitgewerkte prototypes in context worden gebruikt om het spelverloop te observeren en daarvan te leren.

Door de jaren werd Pepijn ook actief als docent. Hij begon als docent coach bij TU/e ID. Aansluitend gaf hij les bij Fontys ACE, in de creatieve opleiding International Lifestyle Studies. In 2021 stapte hij over als docent naar Communication & Multimedia Design bij Avans in Breda. Daarnaast geeft hij op verschillende plaatsen les in gamedesign, gamification en het zelf ontwikkelen van toepassingen hiervan, onder meer in de medische sector.

Expertise

Pepijns expertise ligt op het vlak van UX-design en User Centered Design. Hij heeft veel ervaring in gamedesign, gamification en ontwerpen voor spel. Hierbij werkt hij graag zowel vanuit een theoretisch kader als praktisch, door prototypes te ontwikkelen en te bouwen. Om deze vervolgens te testen met de eindgebruikers.

Onderzoek

In het jaar 2023/24 ligt zijn focus op het afronden van het promotieonderzoek. Vanuit deze promotie liggen er veel kansen om binnen het CoE vervolgprojecten in te zetten, maar deze plannen en ideeën zijn nog in ontwikkeling.

Functie
Docent-Onderzoeker Gelijke Kansen op Gezonde Keuzes
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.