Peter Hoegen

Peter Hoegen is promovendus bij het lectoraat Zorg rond het Levenseinde. Hij is verpleegkundige en docent-onderzoeker bij de deeltijdopleiding HBO-Verpleegkunde.

Loopbaan

Peter studeerde in 2001 af als HBO-Verpleegkundige en in 2008 bij Verplegingswetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Tussen 2001 en 2010 werkte hij als verpleegkundige op verschillende afdelingen van het Amphia Ziekenhuis. In 2023 rondt hij de opleiding Epidemiologie af bij het Amsterdam UMC.

In 2007 startte Peter als docent verpleegkunde bij Avans Hogeschool. Als docent-onderzoeker werkt hij sinds 2013, eerst als lid van de kenniskring van het Lectoraat Jeugd, Gezin & Samenleving en daarna als promovendus bij het Lectoraat Zorg rond het Levenseinde.

Expertise

Peter heeft een brede interesse met altijd het oog op de verbetering van zorgverlening. Hij is bekend met diverse onderzoeksmethoden, voert zelf onderzoek uit en ondersteunt studenten en collega’s graag bij het ontwerpen en uitvoeren van hun onderzoek. Ook verzorgt hij onderwijs en training op het gebied van praktijkgericht onderzoek, evidence-based practice (practice improvement) en evidence-based quality improvement (process improvement).

Onderzoek

Peter deed onderzoek naar beroepscompetenties van hbo-verpleegkundigen en naar informele opvoedondersteuning. Onderdeel van zijn promotieonderzoek zijn een systematic review over meetinstrumenten, twee psychometrische studies naar vertaalde meetinstrumenten en een onderzoek naar het verband tussen zelfverzekerdheid en uitkomstverwachting bij EBP en ervaren ondersteuning voor EBP van leidinggevenden en de werkomgeving van verpleegkundigen.

Functie
Docent-Onderzoeker Zorg rond het Levenseinde
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.