Sharissa Corporaal

Sharissa Corporaal is Senior Onderzoeker en neemt tijdelijk de functie van lector waar bij het lectoraat Zorg rond het Levenseinde.

Studie en loopbaan

Na haar studie biomedische wetenschappen aan de Radboud University Nijmegen is Sharissa gepromoveerd aan de KU Leuven in België binnen de biomedische wetenschappen. Daar onderzocht Sharissa neuroplasticiteit bij opgroeiende kinderen op het gebied van hun sensorische-motorische integratie. Na haar promotie werkte ze enkele jaren bij een ouderenzorgorganisatie als Manager Onderzoek en Innovatie. Ze hield zich hier bezig met het stimuleren van praktijkgericht onderzoek en innovatie binnen de dementiezorg.

In 2021 is Sharissa gestart bij Avans Hogeschool, waar ze wetenschap, praktijk en onderwijs met elkaar verbindt. Bij Avans voert Sharissa onderzoek uit binnen de palliatieve zorg en ondersteuning bij kwetsbare doelgroepen. Ook begeleidt ze (docent-)onderzoekers en studenten bij hun onderzoek en is ze projectleider van de Werkplaats Sociaal Domein Ouderen.

Expertise

Sharissa weet veel van kwantitatieve en kwalitatieve methoden van wetenschappelijk en praktijkgericht onderzoek. Daarnaast heeft ze expertise opgedaan in palliatieve zorg en ondersteuning voor mensen met dementie en naasten, zingeving en gezamenlijke besluitvorming.

Onderzoek

Op dit moment is Sharissa betrokken bij het programma Werkplaats Sociaal Domein en verschillende projecten over levenseindezorg bij dementie.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.