Wendy van Hoek

Wendy van Hoek-Graat is kenniskringlid van het lectoraat Gelijke Kansen op Gezonde Keuzes.

Loopbaan

Van origine is Wendy bedrijfseconoom (Strategisch Marketing Management, Universiteit van Tilburg, 2000). Ze heeft een achtergrond in marketing en werkte bij diverse bedrijven als Akzo Nobel (Organon), Philips en CZ. Bij de laatste was ze propositiemarketeer en in die rol betrokken bij diverse projecten op het gebied van gezondheidszorg. Daarnaast volgde Wendy de Kunstacademie en had ze haar eigen bedrijf in de kunst.

Ze werkt sinds 2015 bij Avans bij de Academie voor Management en Finance in Breda als docentcoach bij de opleiding Bedrijfskunde. Ze verzorgt en ontwikkelt onderwijs. Begeleiding en coaching van o.a. stagiaires, afstudeerders en studenten bij het Bedrijfskundig Advies Bureau hoort ook bij haar takenpakket. Wendy coördineert de Persoonlijke Professionele ontwikkeling binnen de opleiding en is verantwoordelijk voor de uitrol van Studentenwelzijn binnen de academie.

Expertise

Wendy heeft expertise in het onderwijs van Bedrijfskunde, lesgeven, coachen en begeleiden. Maar ook om vanuit onderzoek collega’s mee te nemen in de output daarvan en de vertaalslag te maken naar het onderwijs. Vanuit haar rol als docent begeleidde Wendy studenten bij hun afstuderen. Daarnaast is ze opdrachtgever van en begeleidt ze studenten die onderzoek doen voor het lectoraat.

Onderzoek

Wendy voert haar eigen onderzoek uit: Studentenwelzijn, hoe krijg je de regie bij de student? Het gaat niet zo goed met de mentale gezondheid van studenten. Maar hoe kunnen we ze nu zelf leren inzicht te krijgen in hoe het gaat met hun welzijn? En wat kunnen ze daar door de ontwikkeling van hun competenties in het curriculum zelf aan doen? Door studenten onder meer te leren over wie ze zijn, over hun kwaliteiten en mindset, over hun geloof in eigen kunnen en door ze leerstrategieën aan te leren, kunnen ze ook leren zorgen voor hun eigen ontwikkeling en daarmee voor een beter eigen welzijn.

Functie
Docent-Onderzoeker Gelijke Kansen op Gezonde Keuzes
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.