Donna Schalk

Donna Schalk is docent-onderzoeker bij het lectoraat Jeugd, Gezin & Samenleving. Daarnaast is zij docent aan Avans Hogeschool bij de deeltijdopleiding HBO-Verpleegkunde.

Loopbaan

Sinds 2018 is Donna docent bij de deeltijdopleiding HBO-Verpleegkunde. Zij geeft les en begeleidt studenten bij het doen van praktijkgericht onderzoek en toepassen van Evidence Based Practice. Voordat zij bij Avans Hogeschool aan de slag ging, werkte Donna in verschillende onderzoeks- en beleidsfuncties met betrekking tot kwaliteit van zorg.

Expertise en interesse

Donna studeerde gezondheidswetenschappen in Maastricht. Haar interesse ligt bij ‘best evidence’ met betrekking tot zorgvraagstukken van hulpvragers. En hoe deze evidence vervolgens benut wordt door hulpvragers én hulpverleners.

Onderzoek

Donna is verbonden aan het cluster digitaal vakmanschap en gaat zich richten op het onderzoek rondom ‘online alliantie’: het onderzoeken van de kwaliteit van online opvoed- en opgroeiondersteuning door hulpvragers en hulpverleners en de verbetering daarvan. In samenwerking met werkveldpartners wordt via een gevalideerde vragenlijst de online alliantie gemeten. Daarna start een actie-onderzoek met als doel om de kwaliteit van online hulpverlening te versterken.

Functie
Docent-Onderzoeker
LinkedIn
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.