Henk Haarman

Henk vervult de rol van Docent-Onderzoeker Chemie binnen het inspirerende domein van Analysetechnieken in de Life Sciences. Zijn reis begon na zijn promotieonderzoek in Anorganische Chemie aan de Universiteit van Amsterdam in 1997. Vervolgens heeft Henk zijn vaardigheden aangescherpt in de wereld van automatisering, waar hij diverse managementfuncties bekleedde, onder andere bij Capgemini.

Loopbaan

In 2010 maakte Henk de opwindende overstap naar het onderwijs bij Avans Hogeschool, waar hij begon met lesgeven in ICT en Business. Sinds 2011 heeft hij zijn passie voor Chemie, met een focus op de Life Sciences, opnieuw omarmd. Na het succesvol behalen van zijn diploma als technicus in fermentatietechnieken (Brouwmeester) aan CVO Brussel in 2016, werd zijn passie voor bierbrouwen en de diepgaande wetenschap erachter naar nieuwe niveaus getild.

Expertise

Sindsdien heeft Henk zijn kennis en ervaring ingezet om verschillende studentenprojecten te leiden, gericht op het analyseren en energiezuiniger maken van het brouwproces. Zijn expertise beslaat het brede veld van de Scheikunde, de wetenschap achter het bierbrouwen, en het begeleiden van getalenteerde bachelorstudenten.

Onderzoek

Vanaf 2023 heeft zijn diepgewortelde passie voor bierbrouwen en Analytische Chemie een nieuwe dimensie gekregen in het lectoraat. Hier begeleidt Henk enthousiaste (afstudeer)stagiaires bij geavanceerd onderzoek met inzet van hoge resolutie massaspectrometrie technieken naar de inhoudsstoffen van hop, gerst, water en gist in relatie tot het bierrecept. De doelstelling is niet alleen het ontwikkelen van een duurzamer brouwproces, maar ook het creëren van bijvoorbeeld een verfijnd en smaakvol alcoholvrij bier voor de toekomst.

Functie
Docent-Onderzoeker Analysetechnieken in de Life Sciences
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.