Jessica Nooij

Jessica Nooij is kenniskringlid van het lectoraat Gelijke Kansen op Gezonde Keuzes.

Jessica Nooij is senior onderzoeker in het Centre of Expertise Perspectief op Gezondheid en bij Institutional Research van het Leer- en Innovatiecentrum van Avans. Tevens is zij bestuursvoorzitter van de Dutch Association for Institutional Research en editor in chief van de boekenreeks van de European Association for Institutional Research.

Loopbaan en expertise

Jessica is gepromoveerd in de gedragspsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen op het thema The Self in Social Rejection. Haar promotieonderzoek laat zien dat wat we over onszelf voelen en denken een belangrijke rol speelt in onze veerkracht bij sociale afwijzing. Jessica verricht al ruim 15 jaar onderzoek in en over het onderwijs. Zij heeft voor verschillende beleidsonderzoeksbureaus en instellingen in het hoger onderwijs gewerkt en langdurige ervaring opgedaan in het leiden van complexe interdisciplinaire onderzoeksprojecten.

Binnen het lectoraat verricht ze onderzoek naar welzijn en binding van studenten en medewerkers. Ze is projectleider van de inhoudelijke ontwikkeling van de Avans Welzijnsmonitor en tevens lid van de landelijke klankbordgroep Monitor Mentale gezondheid en Middelengebruik Studenten en aangesloten bij het wetenschappelijke consortium van Caring Universities.

Onderzoek

Momenteel verricht Jessica onderzoek dat zich richt op de vraag hoe onderwijsinstellingen welzijn en sociale binding van studenten kunnen versterken door het bieden van sociale steun. Hiervoor is zij projectleider van het onderzoek We’ve got your back. Daarnaast doet zij onderzoek naar het versterken van welzijn en veerkracht van studenten en medewerkers binnen hoger onderwijsinstellingen en naar interventies die hierin een effectieve bijdrage kunnen leveren.

Functie
Onderzoeker Gelijke Kansen op Gezonde Keuzes
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.