Karen Mogendorff

Karen Mogendorff werkt als senior onderzoeker bij het lectoraat Citizen Engaged Science van Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid.

Loopbaan

Karen studeerde communicatiewetenschap en sociaal-culturele antropologie en promoveerde in Wageningen in de sociale wetenschappen. Ze heeft zich gespecialiseerd in kwalitatief (participatief) onderzoek en het samenbrengen van ervaringskennis, professionele en wetenschappelijke kennis om bij te dragen aan de oplossing van maatschappelijke vraagstukken en om onderzoek, beleid en praktijk inclusiever maken.

Expertise

Karen focust op onderzoek met burgers die behoren tot maatschappelijk gemarginaliseerde groepen die veelal nog (on)bedoeld buitengesloten worden in gezondheidsonderzoek. Karen is gespecialiseerd in onderzoek met en voor burgers met chronische aandoeningen.

Onderzoek

Karen heeft onderzoek gedaan naar hoe burgers en boeren (on)bewust in- en uitgesloten worden in maatschappelijk omstreden genomics onderzoek. Ze heeft onderzoek gedaan naar toegankelijkheid en de sociale en arbeidsparticipatie van burgers met cognitieve, psychische en fysieke aandoeningen.

Karen heeft een leidraad gemaakt voor hoe het perspectief van burgers met een verstandelijke beperking en hun naasten structureel in kwantitatief medisch onderzoek meegenomen kan worden.

Functie
Onderzoeker Citizen Engaged Science
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.