Maartje Vermeer

Maartje Vermeer is kenniskringlid bij het lectoraat Participatieve Innovatie in het Jeugdlandschap.

Sinds juni 2019 is Maartje werkzaam bij het Gezondheid Innovatie Atelier in Breda, voorheen GET-lab. Zij houdt zich bezig met de verbinding tussen het onderwijs, onderzoek en het werkveld met als doel om mensen te verbinden door innovatie in te zetten bij maatschappelijke vraagstukken uit zorg en welzijn. Dit kunnen bestaande innovaties zijn, maar het is ook mogelijk dat deze nog niet bestaan. Dan is het van belang om door middel van Design Thinking een nieuwe innovatie te bedenken of een bestaande innovatie aan te passen. Het streven is dat (toekomstige) zorgprofessionals zich ontwikkelen tot hulpverleners die zorg op maat leveren, waarbij de doelgroep centraal staat en deze wordt meegenomen in dit proces.

Loopbaan

Bij haar opleiding Social Work ontdekte Maartje dat ze oplossingsgericht werkt met oog voor de ander. Het boeit haar waarom mensen handelen zoals ze handelen, dus vraagt ze graag door. Van nature is ze een harde werker en ondernemend ingesteld. Ze denkt niet in belemmeringen en problemen, maar in kansen en mogelijkheden. Bij de minor Active Ageing raakte Maartje enthousiast over sociale innovaties. Nu is ze al 5 jaar werkzaam binnen het Gezondheid Innovatie Atelier en is docent bij de opleiding Social Work. Daarnaast is ze de afgelopen 5 jaar kenniskringlid geweest bij onder andere het lectoraat Active Ageing, het lectoraat Jeugd, Gezin en Samenleving en is ze nu betrokken bij het lectoraat Participatieve Innovatie in het Jeugdlandschap. In 2024 heeft Maartje haar Master Management & Innovatie in Maatschappelijke Organisaties afgerond.

Project

Onderzoek: (t)huis van de toekomst vanuit de Werkplaats Sociaal Domein Ouderen

De doelstelling voor (t)huis van de toekomst is het ontwerpen van interactieve technologie die adaptief is naar de behoeften van mensen met dementie én hun mantelzorgers, zodat de eigen regie van beiden in huis bevorderd wordt. Het doel is om mensen met dementie in staat te stellen langer zelfstandig thuis te wonen.

Kartrekker van het Thematische Lerend Netwerk Jong met oud

Binnen Avans zijn er verschillende Thematisch Lerende Netwerken (TLN). Een TLN biedt de mogelijkheid om diepgaande kennis te vergaren omtrent een relevant en actueel thema. Dit wordt gerealiseerd door het tot stand brengen van verbindingen tussen het werkveld, het onderwijs en het onderzoek. Het TLN Jong met Oud richt zich specifiek op de verbinding tussen jong en oud waarin de volgende partners zitten: Surplus, ContourdeTwern en NAC Maatschappelijk.

Functie
Docent-Onderzoeker Participatieve Innovatie in het Jeugdlandschap
Projecten
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.