Marleen Gosens

Marleen Gosens is docent bij de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek en als onderzoeker verbonden aan het lectoraat Analysetechnieken in de Life Sciences.

Loopbaan

Marleen volgde de opleiding Biologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Aansluitend deed ze de postdoctorale lerarenopleiding voor 1e graads lesbevoegdheid. Daarna deed Marleen promotieonderzoek naar pathologische en biologische aspecten van de behandeling van colorectale tumoren.

Marleen startte als docent bij de opleiding Applied Science van Fontys Hogescholen, waar ze twee jaar gewerkt heeft. Op dit moment is ze ruim 14 jaar werkzaam als docent bij Avans Hogeschool. Sinds september 2023 is zij verbonden aan het lectoraat Analysetechnieken in de Life Sciences.

Expertise

De expertise van Marleen zit met name in environmental DNA (eDNA), touch-DNA, direct-PCR, Multiplex PCR:DNA STR profiling, environmental profiling en sporenonderzoek drugsafval dumpings.

Projecten

Marleen is op dit moment betrokken bij het project “Een vinger achter illegale dumpingen van drugsafval”. Doel van dit project is om met moderne (analyse)technieken een bijdrage te leveren aan het identificeren en ontsluiten van de ongebruikte forensische potentie op drugsafval-dumpsites.

Functie
Docent-Onderzoeker Analysetechnieken in de Life Sciences
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.