From formalin-fixed paraffin-embedded specimens using nanopore sequencing

Een snelle en correcte diagnose van infecties in het centrale zenuwstelsel (CZS) is van belang voor de patiënt om de optimale behandeling te ontvangen. Nieuwe snelle moleculaire benaderingen versnellen de diagnostiek aanzienlijk en zijn met name waardevol om uitdagende pathogenen te identificeren. Dit zorgt voor optimale behandeling van de patiënt en minimaliseert onnodige gezondheidsschade. Binnen dit project zetten de onderzoekers binnen Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid een snelle methode op met een driehoek van MKB, kennis en praktijkpartners, gebaseerd op het genetisch materiaal van de pathogenen in de klinische monsters, waardoor het mogelijk is om de pathogenen snel en in realtime te identificeren.

Studenten, stagiaires en onderzoekers van het Centre of Expertise spelen een belangrijke rol binnen dit project. 3e en 4e jaar studenten van de opleiding Biologie en Medisch laboratoriumonderzoek zullen meewerken binnen dit onderzoek waar assay development en bio-informatica centraal staan.

Met name het toepassen van snelle diagnostiek en gebruiksvriendelijke data-analyse zijn enorm waardevol voor de diagnostiek van infectieziekten. Binnen dit project zal er dus gewerkt aan een validatie van deze methode binnen de diagnostiek, een potentieel nieuw software pakket voor de data-analyse en aan een groter netwerk waar diagnose van het CZS centraal staat.

Programmalijnen & methodes
Looptijd
mei 2024 t/m april 2025
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.