Uta Dietrich

Uta Dietrich is Advisor Global Engagement bij Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid van Avans Hogeschool.

Loopbaan

Uta voltooide haar Master of Science in Health Education aan SIU-C in de Verenigde Staten. Nadat ze een paar jaar in Hong Kong een post-registration Bachelor Verpleegkunde ontwikkelde door middel van open learning, ging ze in Australië aan de slag met haar passie voor gezondheidsbevordering en volksgezondheid.

Als Director Health Promotion leidde ze de implementatie van beleidsrelevant onderzoek binnen de regionale volksgezondheid op het gebied van onder andere gezond ouder worden, de preventie van chronische ziekten, gelijkheid in gezondheid en klimaatverandering en gezondheid.

Na haar verhuizing naar Maleisië gebruikte ze deze ervaring in een onderwijsrol binnen de School of Medicine. Ook begon Uta met het doen van onderzoek met behulp van participatieve methodes in stedelijke gezondheid. Dit onderzoek werd eerst op mondiaal niveau gedaan met de United Nations University, het internationale institute voor Global Health. Later meer op een lokaal niveau met een impactorganisatie uit Maleisië.

Voortbouwend op haar internationale ervaring startte ze in 2023 als Global Engagement Advisor bij Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid.

Expertise

Uta heeft in haar loopbaan veel kennis opgedaan op de thema’s Global Engagement, Global Health, Health Promotion, Urban Health en Human Development.

Functie
Advisor Global Engagement
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.