22 april 2024

“In onze maatschappij is er geen plek voor mensen met een zwaar lichaam” 

Drie collega’s van Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid schreven een column naar aanleiding van het boek Nieuwe Lichamelijkheid van Jenny Slatman.
07 november 2023

In gesprek met Gera Nagelhout, nieuwe lector Citizen Engaged Science

Op 1 november is prof. dr. Gera Nagelhout gestart als lector van het nieuwe lectoraat Citizen Engaged Science. In haar nieuwe rol zet ze een onderzoeksgroep op binnen het Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid, hoe ze dat doet lees je in dit interview.
2 laboranten wijzen naar scherm in laboratorium
06 november 2023

Meer inzicht en beter handelsperspectief nodig bij varkensgriep

Voor het opzetten en implementeren van innovatieve diagnostiekmethodes bij varkensinfluenza ontvangt het lectoraat Analysetechnieken in de Life Science van het Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid voor het MOEDIG project een RAAK-PRO subsidie.
Portretfoto Gera Nagelhout | Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid
12 oktober 2023

Gera Nagelhout lector van nieuw Avans-lectoraat Citizen Engaged Science

Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid start een gloednieuw lectoraat. Citizen Engaged Science focust op hoe burgers betrokken kunnen worden bij gezondheidsonderzoek en hoe dat onderzoek daar beter van kan worden. Prof. dr. Gera Nagelhout is expert op dit gebied en vervult vanaf 1 november de functie van lector bij het lectoraat.
05 oktober 2023

Eenjarige KIEM-subsidie voor Project Music Moves

Het Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid onderzoekt met het project Music Moves de mogelijkheden en bruikbaarheid van muziek in de fysiotherapie voor CVA-patiënten en ontvangt daarvoor éénjarige KIEM-subsidie
Lector Inge Bastiaanssen over effectievere jeugdhulp in het jeugdlandschap.
02 oktober 2023

Lector Inge Bastiaanssen: ‘Effectievere jeugdhulp? Daar is een cultuurverandering voor nodig’

Inge Bastiaanssen is vanaf 1 oktober lector Participatieve Innovatie in het Jeugdlandschap. Ze is gefascineerd door de vraag: welke aanpak wérkt in de hulpverlening voor kinderen en jongeren? “Ik heb door schade en schande geleerd hoe je betekenisvol kunt samenwerken met jongeren en hun ouders. Begin met luisteren naar wat ze willen vertellen.”
13 september 2023

Inge Bastiaanssen nieuwe lector Participatieve Innovatie in het Jeugdlandschap

Inge Bastiaanssen start op 1 oktober als lector Participatieve Innovatie in het Jeugdlandschap bij het Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid. Haar lectoraat is een doorstart van het bestaande lectoraat Jeugd, Gezin & Samenleving van lector Christa Nieuwboer.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.