Margaretha Kaijen-Lambers

Margaretha Kaijen-Lambers is Research Analist bij het lectoraat Analysetechnieken in de Life Sciences.

Loopbaan

Margaretha is als research analist bij het ErasmusMC betrokken geweest bij de opzet van dendritische cel immunotherapie bij patiënten met asbestkanker. Door gebruik te maken van diverse modellen en cellulaire technieken in het laboratorium heeft ze op de afdeling Longziekten van het Erasmus MC onderzocht hoe dendritische cellen ingezet kunnen worden in de strijd tegen asbestkanker.

Sinds 2017 is ze werkzaam bij Avans als Technisch Onderwijsassistent aan de Academie voor Life Science en Technologie (ALST). Sinds 2018 is Margaretha ook actief als research analist bij het lectoraat Analyse Technieken in de Life Sciences (ATLS).

Expertise

De expertise van Margaretha ligt op het vlak van biomedische laboratorium (analyse)technieken, waaronder functionele studies met behulp van celkweek (flowcytometrie, metabole assays, xCELLigence) en proteomics (ELISA, SDS-PAGE en Western blot analyse, Luminex). Daarnaast gebruikt ze ook veel moleculaire technieken zoals (RT) PCR, dPCR, Sanger en MinION sequencing.

Projecten

Margaretha werkt aan diverse projecten binnen het lectoraat, onder anderen 2 projecten waar CRISPR-Cas centraal staat. Het NWA gesubsidieerde project Cure4Life kijkt naar het toepassen van CRISPR-Cas9 technologie in gentherapieën. Het NWO gesubsidieerde project Epi-guide-edit kijkt naar het toepassen van epigenetische CRISPR remming (CRISPRi) en activatie (CRISPRa). Daarnaast is ze ook betrokken bij de diverse microbiologische projecten, waarbij ze de verschillende stagiaires ondersteund met de praktische uitvoering.

Functie
Research Analist Analysetechnieken in de Life Sciences
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.