Margriet van Gestel

Margriet van Gestel is Associate Lector bij het lectoraat Data Science & ICT.

Loopbaan

Margriet is een zeer gedreven onderzoeker binnen het lectoraat Data Science & ICT. In 2015 promoveerde ze in de moleculaire neurowetenschappen. Daarna ging zij bij de Academie van Life Sciences en Technologie (ALST) van Avans Hogeschool werken als docent Statistiek en Data-analyse. Naast haar werk als docent voltooide zij het Certified Professional Program Data Science van de Open Universiteit, waarin zij zich specialiseerde in verschillende machine learning technieken. Sinds 2021 werkt zij als onderzoeker in het lectoraat Data Science & ICT en is daar betrokken bij verschillende projecten en subsidieaanvragen.

Expertise

Haar expertise is het vinden en evalueren van praktische toepassingen van machine learning algoritmes in het (bio)medisch domein, toegepaste statistiek en data-analyse.

Onderzoek

Met diverse gemeentes en milieuorganisaties bekijk Margriet in het lectoraat naar de mogelijkheden om AI in te zetten bij het monitoren van zwerfafval. Daarnaast werkt ze binnen het lectoraat aan de datawasmachine: software om privacygevoelige entiteiten te verwijderen uit data, zodat er analyses op verricht kunnen worden. Onderdeel hiervan zijn generatieve AI-modellen. In haar onderzoekslijn wil zij zich verder verdiepen in de toepassing van generatieve AI-modellen als oplossing voor uitdagingen zoals dataschaarste en bias.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.