Sander Boden

Sander Boden is kenniskringlid van het lectoraat Analysetechnieken in de Life Sciences.

Loopbaan

Sander studeerde in 2022 af aan de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek bij Avans. Tijdens zijn stage en afstuderen werkte hij bij Westerdijk Fungal Biodiversity Institute aan uitbraak-analysetools als Microsatellite Typing en een pipeline voor de genoomanalyse van medisch relevante gisten. Eind 2022 begon Sander als onderwijs- en onderzoeksondersteuner bij de Minor Bioinformatics.

Expertise

Sander heeft ervaring op het gebied van moleculaire biologie en bioinformatica, variërend van technieken als (RT-)(q)PCR, Nanopore sequencing, RNA-seq, AFLP, MLST en Microsatellite typing tot genome assembly, annotation, comparative genomics en transcriptomics analyses. Daarnaast heeft hij ervaring in programmeren met Python, R en SQL.

Lopende onderzoeken

Momenteel werkt Sander samen met Eefje Schrauwen aan het ontwikkelen van een bacteriële uitbraak-analysetool en de microbioomanalyse van COPD-patiënten. Daarnaast werkt hij samen met het Westerdijk Fungal Biodiversity Institute en Miaomiao Zhou aan genoomanalyses van medisch relevante gisten.

Functie
Onderzoeker Analysetechnieken in de Life Sciences
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.