Anne Schietecat

Anne Schietecat is onderzoeker bij het lectoraat Zorg rond het Levenseinde van Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid.

Loopbaan

Anne behaalde haar master Sociale Psychologie aan de Universiteit van Tilburg. Daarna promoveerde ze in sociale psychologie aan de Technische Universiteit Eindhoven. Tijdens haar PhD onderzocht Anne op welke manier licht en kleur agressief gedrag mogelijk kan beïnvloeden. Ze richtte zich hierbij op associaties tussen licht, kleur en agressie. Na de afronding van het project startte ze als docent bij de bachelor Psychologie in Tilburg.

Anne gaf daar met veel plezier les, maar miste het doen van onderzoek. Vandaar dat Anne in 2021 de overstap maakte naar praktijkgericht onderzoek, waarbij ze onder andere onderzocht op welke manier de drempel voor patiënten verlaagd kan worden om deel te nemen aan medisch wetenschappelijk onderzoek.

Expertise

Anne is geïnteresseerd in sociaal maatschappelijke vraagstukken en maakt graag de verbinding tussen praktijk, wetenschap en onderwijs.

Projecten

Anne is betrokken bij het project Cure4Life, waarbij we onderzoeken op welke manier de toegankelijkheid van stamcel-gebaseerde gentherapie vergroot kan worden. Met het ZrL werkpakket onderzoeken we de beleving van patiënten, hun familie en het publiek over het toepassen van stamcel-gebaseerde gentherapie.

Functie
Onderzoeker Zorg rond het Levenseinde
Projecten
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.