Diane Toll

Diane Toll is kenniskring lid van het lectoraat Continue Professionele Ontwikkeling van Verpleegkundigen en docent Verpleegkunde.

Loopbaan

Diane is gezondheidswetenschapper en epidemioloog en volgde een Master biologische gezondheidskunde en een Master Clinical Epidemiology. In 2008 promoveerde ze op een epidemiologisch onderzoek binnen de afdeling huisartsgeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Vervolgens werkte ze een aantal jaar als (senior) epidemiologisch onderzoeker bij TNO en het AMC.

Vanaf 2010 is ze docent bij de opleiding HBO-Verpleegkunde van Avans Hogeschool. Naast onderwijs op het gebied van anatomie, fysiologie & pathologie en onderzoeksvaardigheden (evidence based practice en praktijkgericht onderzoek), vervulde ze rollen in verschillende opleidingsbrede commissies, zoals de toetscommissie en de opleidingscommissie. Binnen onderwijsteam jaar 3/4 vervulde ze enkele jaren de portefeuille kwaliteit en is ze mede-coördinator van het praktijkgericht onderzoek.

Expertises

Diane heeft expertise in grootschalige epidemiologische onderzoeken op het gebied van diagnostiek. Daarnaast heeft Diane expertise opgedaan in verschillende praktijkgerichte onderzoeksprojecten binnen TNO, zoals richtlijnontwikkeling binnen de jeugdgezondheidszorg. Binnen het lectoraat gaat ze haar expertise verbreden naar kwalitatief onderzoek en/of actieonderzoek. Diane begeleidt studenten bij praktijkgericht onderzoek binnen de afstudeerfase van de opleiding HBO-Verpleegkunde.

Onderzoek

Diane werkte aan grootschalige multi-center diagnostische onderzoeken. Uitkomsten van deze onderzoeken hebben bijgedragen aan de conclusie dat de huisarts diep veneuze trombose veilig kan uitsluiten met een eerstelijnsbeslisregel in combinatie met een D-dimeerbepaling. Daarnaast heeft Diane ervaring opgedaan in verschillende praktijkgerichte onderzoeksprojecten binnen TNO, zoals richtlijnontwikkeling binnen de jeugdgezondheidszorg.

Functie
Docent-Onderzoeker Continue Professionele Ontwikkeling van Verpleegkundigen
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.