Eline van Houtum

Eline van Houtum is onderzoeker bij lectoraat Analysetechnieken in de Life Sciences van Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid.

Loopbaan

Eline studeerde moleculaire levenswetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen, waarna ze aan diezelfde universiteit de research master Molecular Mechanisms of Disease voltooide. Vervolgens deed ze haar PhD bij het Radiotherapy & OncoImmunology laboratory, binnen de afdeling Radiotherapie in het Radboudumc. Tijdens haar promotieonderzoek lag de focus op Siglec receptoren, welke voor remming van immuuncellen zorgen binnen het tumor micromilieu.

Expertise

Eline heeft ervaring met verschillende moleculaire en cellulaire onderzoeksmethoden, zoals celkweek, flow cytometrie, luciferase assays, kloneren, western blotting en microscopie. In haar huidige onderzoek maakt ze met name gebruik van MinION ONT sequencing.

Onderzoek

Momenteel werkt Eline samen met Eefje Schrauwen aan het MOEDIG project, waarin ze een moleculair epidemiologische diagnostiekmethode ontwikkelt voor het opsporen van Influenza A virussen bij varkens. Daarnaast doet ze onderzoek naar zoönosegeletterdheid binnen de varkenshouderij.

Functie
Onderzoeker Analysetechnieken in de Life Sciences
Projecten
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.