Valerie Slaats

Valerie Slaats is docent-onderzoeker bij het lectoraat Zorg rond het Levenseinde van Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid.

Loopbaan

Valerie is oorspronkelijk HBO-verpleegkundige met ervaring in de GGZ, thuiszorg, ziekenhuis en onderzoek. Tijdens haar werk in het ziekenhuis als verpleegkundige en onderzoekscoördinator volgde ze de Master Verpleeg- en Vroedkunde aan de Universiteit Antwerpen. Tijdens de COVID-19 pandemie werkte Valerie zowel in het ziekenhuis als voor Avans Hogeschool. Sindsdien werkt ze voltijds bij Avans (vier schooljaren) en sinds mei 2023 bij het WSD Ouderen.

Expertise

Haar uitgebreide ervaring in klinische praktijk en onderzoek, aangevuld met haar academische achtergrond in verpleegkunde en vroedkunde, maakt Valerie tot een veelzijdige professional met een sterke basis voor wetenschappelijk onderzoek. Haar expertise in onderzoekscoördinatie, klinisch onderzoek en onderwijs in de gezondheidszorg stelt Valerie in staat om bij te dragen aan projecten gericht op het verbeteren van patiëntenzorg, gezondheidsuitkomsten en zorgonderwijs.

Onderzoeken

Als onderzoeksverpleegkundige op de IC van het JBZ verzamelde Valerie data voor studies naar Influenza A+B, delirium (Haldol vs. placebo) en de langetermijngevolgen van IC-opnames. Als onderzoekscoördinator op de MS-poli coördineerde ze dataverzameling voor medicijnonderzoek bij patiënten met MS, young stroke en meningitis. Momenteel richt Valerie zich op onderzoek naar Compassionate Communities voor mensen met dementie in Breda, en de rol van zorg- en welzijnswerkers hierin.

Functie
Docent-Onderzoeker Zorg rond het Levenseinde
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.