Mirjam Straver

Mirjam Straver is kenniskringlid van het Lectoraat Jeugd, Gezin & Samenleving. Daarnaast is ze docent Verpleegkunde bij de Academie voor Gezondheidszorg in Den Bosch.

Loopbaan

Mirjam is opgeleid tot verpleegkundige aan de CHE in Ede en volgde de opleiding docent verpleegkunde aan de HAN. Het grootste deel van haar loopbaan werkte ze in de Jeugdgezondheidszorg (JGZ), waarvan de laatste 10 jaar als staffunctionaris en adviseur.

Expertise

In nauwe samenspraak met professionals ontwikkelde en coördineerde Mirjam implementatie- en inhoudelijke scholingstrajecten in het brede veld van de Jeugdgezondheidszorg. Landelijk is ze betrokken bij het Innovatieatelier van het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid. Regionaal is zij vanuit haar onderwijskundige en JGZ-achtergrond adviseur bij stichting Postacademisch Onderwijs Jeugdgezondheidszorg Noord-Brabant, die jaarlijkse een aantal refereeravonden organiseert.

Onderzoek

Mirjam is al langer betrokken bij de minor Kraam Kind Jeugd en combineert dat nu met het lectoraat Jeugd, Gezin & Samenleving. Daar richt ze zich op het thema ‘Aansluiten bij jonge ouders met behulp van digitale innovaties in de jeugdgezondheidszorg’. Mirjam: “Ik vind het echt een uitdaging om me hierin, en juist ook nu in deze bijzondere tijd, op de beroepsontwikkeling van de (aanstaande) professionals te richten en naar mogelijkheden te zoeken, om onder meer vanuit mijn netwerk werkveld en onderwijs op elkaar te betrekken.”

Functie
Docent-Onderzoeker
LinkedIn
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.