Marjolein Verbiest

Marjolein Verbiest is senior onderzoeker bij het lectoraat Participatieve Innovatie in het Jeugdlandschap van Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid.

Loopbaan

Marjolein volgde een masteropleiding in Gezondheidspsychologie en deed promotieonderzoek naar het verbeteren van stoppen-met-rokenzorg in de huisartsenpraktijk. Als postdoc onderzoeker heeft zij in binnen- en buitenland gewerkt aan onderzoeksprojecten rondom leefstijlbevordering en kwaliteit van zorg.

Aan de University of Auckland maakte Marjolein kennis met participatief onderzoek. Ze ontwikkelde en evalueerde in co-design een m-health interventie ter bevordering van leefstijl voor, maar vooral samen mèt, Māori en Pasifika communities. Vervolgens heeft Marjolein vijf jaar als senior onderzoeker & onderzoeksmakelaar bij Tranzo (Tilburg Unviversity) in co-creatie gewerkt aan kennisontwikkeling en -verspreiding in de ouderenzorg. Ze combineerde onderzoekstaken op de universiteit met het verbinden van wetenschap en praktijk in het werkveld van de ouderenzorg.

Expertise

Als senior onderzoeker vindt Marjolein het belangrijk om onderzoek over mensen te combineren met onderzoek voor en door mensen in hun leefomgeving. Op die manier sluit het onderzoek aan bij de leefwereld van degenen waar het om gaat. Daarnaast is zij een verbinder en streeft ze ernaar om onderzoeksresultaten te vertalen naar het onderwijs, het werkveld en beleid Alleen op die manier kun je echt impact maken! Haar rol als senior onderzoeker bij het lectoraat Participatieve Innovatie in het Jeugdlandschap biedt haar de mogelijkheid om wetenschap, praktijk en onderwijs te verbinden en samen met professionals in het jeugdlandschap, kinderen en hun ouders oplossingen te vinden voor de problemen en uitdagingen die er spelen.

Functie
Onderzoeker Participatieve Innovatie in het Jeugdlandschap
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.