Michel Slotman

Michel Slotman is docent Biologie en Medisch Laboratorium Onderzoek bij Avans Hogeschool en onderzoeker bij het lectoraat Analysetechnieken in de Life Sciences.

Loopbaan

Michel geeft les over onder andere moleculaire genetica en bijbehorende technologieën, virologie, immunologie en forensische entomologie.

Voordat Michel bij Avans Hogeschool begon was hij als hoogleraar Medische Entomologie verbonden aan Texas A&M University. Daar leidde hij 13 jaar lang een onderzoekersgroep met een focus op onder andere de impact van malariabestrijding op muggen populaties, de genetische basis van paringsgedrag en gastheerkeuze. Maar ook steriliteit van hybriden in muggen, de rol van de biologische klok in muggen gedrag en de identificatie van insecticide resistentie genen.

Daarvoor was hij als onderzoeker verbonden aan de University of California at Davis en Yale University, waar hij promotieonderzoek deed naar de genetica van soortvorming in malariamuggen.

Expertise

De expertise van Michel zit met name op het gebied van (populatie) genetica en genomics van ziekte-overbrengende muggen.

Projecten

Bij het lectoraat Analysetechnieken in de Life Sciences is Michel betrokken bij het One Health Pact. Dat is een consortium dat als doel heeft een systematisch begrip van door geleedpotigen overgebrachte ziekten te bewerkstelligen en te achterhalen hoe de overdracht van deze ziekten wordt beïnvloed door klimatologische, ecologische en sociale veranderingen. Michel doet in dit project onderzoek naar de bruikbaarheid van next-gen sequencing voor de identificatie van Nederlandse en uitheemse muggensoorten.

Functie
Docent-Onderzoeker Analysetechnieken in de Life Sciences
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.